Een paar weken geleden kreeg ik een mail waarvan ik door de grond zakte. Toen ik las wat er stond werd ik boos, verdrietig, was ik heel erg teleurgesteld en wist ik even niet wat ik met mezelf aan moest. Ik zal er verder niet teveel over uitwijden, maar deze mail is flink aangekomen bij me en het heeft best even geduurd, voor ik het een plekje kon geven.

Nu ben ik (zoals jullie misschien weten) nogal een emotie-eter en door dit bericht kwamen er heel wat emoties om de hoek kijken.
Ik heb ook best wel wat ‘niet-gezonde’(lees ook calorierijke)  dingen, zoals boterhammen pindakaas, hagelslag of chocopasta, snoep en chocolade naar binnen gewerkt.
Nu liep dit jaren geleden zo de spuigaten uit dat ik niet kon stoppen en dat ik kilo’s aankwam. Ik (vr)at dan gewoon alles wat los en vast zit en weken achter elkaar door. En ja.. dan tikt het wel door met de kilo’s ?
Ik weet nu gelukkig dit om te draaien tot dat het op den duur stopt en dat ik geen kilo’s meer aankom in deze ‘verwerk’ periode.

Ik heb een aantal dingen gedaan (en het is nu dus nog steeds af en toe een proces)
Denk vooral Niet. Nu heb ik het verknald dus ik kan ‘los’. Je kan ook denken, ‘Ok dat was niet zo handig en je hebt nu even niet goed voor jezelf gezorgd. Wat kan je vandaag alsnog doen om eventjes goed voor jezelf te zorgen?’

Ik dacht ook bij mezelf. Wie ben je nu aan het ‘straffen’. Ben je boos op jezelf of op wat er in die mail stond (lees ‘op die persoon)?
Word ik er beter van of is het probleem opgelost als ik al die dingen naar binnen blijven stoppen?
En daar dan ook echt antwoord opgeven, ik heb het zelfs opgeschreven.

Ik heb mezelf afgevraagd, wat vind ik leuk om te doen? Waar krijg ik energie van?
Dus in andere woorden, wat kan me afleiden zodat ik én weer energie krijg én ik niet aan het eten sla maar het omdraai naar iets positiefs.
En ook hier heb ik antwoord op gegeven en het opgeschreven voor mezelf.

Ook ben ik blijven wandelen en ben ik naar Zumba geweest. Heb er niet teveel over nagedacht, maar ben gewoon gegaan! Afleiding + bewegen + weer energie + positiviteit + een beetje zon! ?

Translate »