Dit is Mijn Verhaal… 

Sooo je hebt een Kont om 3x op mee te Rieju (rijde ?) kBen en blijf een Zeeuw hé.
Dit werd tegen me gezegd toen ik zo’n 11 jaar geleden terug kwam uit Australië.
Nee, leuk om dit te horen is het niet! Vandaag de dag weet ik nog precies hoe dat toen voelde ?

Maar helaas wist ik dat diegene gelijk had.
Na 3 maanden Amerika (het was daar niet altijd makkelijk) en tsjaa.. ‘heb ik je al weleens verteld dat ik een emotie eter ben’ ?
En daarna dus 5 maanden Australië, weinig structuur, regelmatig fish & chips, veel gesnoep zat er flink een aantal kilootjes bij.
Ik voelde me moe, had regelmatig pijntjes of was verkouden, grieperig, voelde me echt dik en absoluut niet lekker.

Toen ik weer int Zeeuwse woonde en ‘gewoon’ een baan had, wist ik dat er wat moest gebeuren.
Ik was al wel een beetje begonnen, Lees ‘aant proberen’ want, WIST IK VEEL!!

Ik verbood mezelf doordeweeks bijna alles wat ik lekker vond en dan ging ik in het weekend naar de supermarkt (liefst waar ik zo niemand tegenkwam die me kende) en ging ik los.
Chocoladerepen, koekjes en boterhammen met chocopasta en dan op de zaterdag nog een grote friet mayo met een snack. Yup, ik frat het allemaal op.
Gek hé, dat afvallen niet lukte ??
Doordeweeks viel ik dan wel wat af, maar ik at dat in de 3 of 4 dagen weekend er weer aan (want ja weekend begon bij mij al op de donderdag)

En toen..
Op den duur ben ik met mijn moeder (die wilde er ook wat kilootjes af) een soort van dieet gaan doen. Je moest een soort van tellen, dus ik ging er hard mee aan de slag. Ik heb toen wel een beetje geleerd hoeveel calorieën in sommige producten zaten.

Daarna ben ik mezelf gaan leren dat je jezelf niet alles hoeft te verbieden, maar ook doordeweeks en altijd alles kan eten wat je lekker vindt. Ook brood, pasta, chocolade en koekjes. Alleen niet te gek, want ja tenslotte gaat het wel om wat je in totaal op een dag eet.
Wat ik vooral ben gaan doen is naast dus al het andere = meer groente gaan eten, niet alleen met de avondmaaltijd maar ook tussendoor. Het was niet bepaald mijn favoriet en nog niet echt, maar ik weet dat het goed voor me is dus neem ik dat.
En zo heb ik door de streepjes en veel te proberen, soms terug te vallen en weer op te krabbelen mijn manier ontwikkeld van best veel eten, bewegen omdat ik dat lekker vind en naast veel groente en fruit ook gewoon boterhammen en pasta.
Het zit um alleen wel in, wat doe je daar allemaal nog bij aan saus, dressing, hoe dik smeer of beleg je die boterham of bijv. cracker en zo nog een paar calorie bommetjes waar je jezelf wel bewust van moet zijn.

Zo heb ik een bepaalde discipline ontwikkeld en ben ik vooral lekker aan het genieten, de 8kg is er nog steeds van af. Ik voel me zoveeel beter, ik ben nooit moe, ik wandel en dans heel graag, ik heb zelden last van een verkoudheid en ben eigenlijk nooit ziek.

Gaat het nu Altijd goed? Nee, soms eet ik nog weleens teveel chocolade of snoepjes, maar dat geniet ik er wel van en het is af en toe.
Ik ben ook maar een mens en niet perfect, ENNN ik weet wat te doen mocht er een paar kg aankomen die ik er weer af wil.

kBen zo blij dat ik nu zo’n 1,5 jaar geleden mijn bedrijf ben begonnen om mensen te helpen naar een slanker & Fitter Lijf!
En het is het Zoo Waard als je meestal na een paar weken al jezelf beter, energieker & gelukkiger voelt en weet dat jij dit dus ook gewoon kan. Ja écht waar!

Liefs Heidy

Translate »